Zomerbanden

Zomerbanden

Waarom winterbanden wisselen voor zomerbanden

Op winterbanden rijden in de zomer wordt door alle experts afgeraden. Winterbanden hebben zachter rubber en meer profiel, waardoor water en sneeuw beter wordt afgevoerd. Het zachte rubber zorgt echter bij temperaturen van 25 graden of hoger, voor een langere remweg! De remweg van uw personenauto kan met 30 procent toenemen door winterbanden. Daarom is het belangrijk dat u tijdens de warmere maanden overgaat op zomerbanden of All Season banden.

Over winterbanden

Er zijn nog meer redenen om uw winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Winterbanden kunnen met dit weer niet goed afkoelen, het profiel van een autoband bestaat uit blokjes en bij winterbanden zijn dit er meer. Daardoor is het rubber soepeler en ontstaat er wrijving en warmte tussen de blokjes. In de winter zorgt dit voor meer grip, maar in de zomer juist voor minder. Dat is onveilig en uw banden slijten ook sneller, om nog maar te zwijgen over het hogere brandstofverbruik.

Kies straks voor zomerbanden

Bij Autobedrijf Silder kunt u terecht voor nieuwe banden. We kunnen allerlei banden leveren, van verschillende merken en prijsklassen. Alle merken auto’s worden geholpen. U kunt direct telefonisch contact opnemen met onze werkplaats voor advies over bandenwissel en zomerbanden, of u kunt meteen de werkplaats bezoeken, ook zonder afspraak.

winter -en zomerband

links winterband – rechts zomerband