Airconditioning

Aircocheck en airconditioning onderhoud

De airconditioning in uw auto blaast schone lucht naar binnen en voert ´oude´ lucht af. Daarbij zorgt de airconditioning voor koele of juist voor warme lucht. In voorjaar, herfst en winter voorkomt de airco dat uw ruiten beslaan. Ook helpt de airco bij het zuiveren van de lucht.

Aircocheck

Tijdens een aircocheck controleren onze erkend specialisten onder meer of uw airco nog voldoende koudemiddel heeft om zijn werk goed te kunnen doen. Ook controleren zij de werking van belangrijke onderdelen als de condensor, verdamper en compressor. En natuurlijk de uitstroomtemperatuur en de staat van het stof- en pollenfilter.

Onderhoud airco

Een airco heeft geen onderhoudsinterval en een kapotte airco is geen APK-afkeurpunt. Maar een slecht werkende airco zorgt wel een hoger brandstofverbruik, onaangename luchtjes in de auto en allergische reacties. Reparatie kan bovendien hoge kosten met zich mee brengen. Allemaal te voorkomen met regelmatig onderhoud.

Autobedrijf Silder adviseert u dan ook om uw airco in ieder geval jaarlijks te laten controleren, en om de airco eens per 2 jaar opnieuw te laten vullen. Dit kan als onderdeel van een beurt of onderhoud, of met een speciale aircobeurt. Daarnaast is het belangrijk dat u jaarlijks het interieurfilter laat vervangen.