Versnellingsbak

Schakel over op een nieuwe versnellingsbak

Functie versnellingsbak

Met de versnellingsbak heeft u controle over de motorkoppeling en het toerental van uw auto. Het vermogen van een verbrandingsmotor wordt pas optimaal benut bij een bepaald toerental. Vandaar dat goed schakelen tussen versnellingen essentieel is voor een laag brandstofverbruik en de gezondheid van uw motor.

Wanneer versnellingsbak vervangen

Er zijn veel tekenen die aangeven dat een versnellingsbak aan vervanging toe is. Allereerst kunnen er vreemde geluiden te horen zijn. Hoort u deze tijdens het rijden en bochten nemen, dan kan dit veroorzaakt worden door defecte lagers, tandwielen of een kapotte aandrijfas. Een krakend geluid tijdens het schakelen duidt ook meestal op kapotte onderdelen in de versnellingsbak. De versnellingspook voelt dan losser dan normaal aan.

Waarom versnellingsbak vervangen

Een kapotte versnellingsbak heeft direct invloed op uw motorprestaties. Een loszittende versnellingspook kan bovendien uit de versnelling schieten tijdens het rijden, wat gevaarlijke situaties creëert. Een kapotte versnellingsbak kan ook schade aan uw koppeling en motorblok veroorzaken. Wees er dus snel bij!