Winterbandenwissel

Zo komen uw banden door de winter

Waarom winterbanden nemen

Er is veel verschil te vinden tussen de vele bandenmerken op de markt. Maar winterbanden zijn een geval apart. De banden zijn speciaal ontwikkeld voor rijden met herfst en winterweer. Het gebruikte rubber is zachter en beter bestand tegen lage temperaturen. Winterbanden hebben ook een dieper profiel waardoor water en sneeuw beter wordt afgevoerd. De banden zijn in de winter niet verplicht in Nederland, maar wel in veel populaire wintersportgebieden zoals Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Winterbanden wisselen

Uw banden kunt u bij Autobedrijf Silder eenvoudig en snel laten omwisselen voor winterbanden. Wij kunnen uw normale banden opslaan voor de duur van uw wintersportvakantie of voor het gehele seizoen. Naast winterbanden wisselen controleren we ook de velgen en het rubber op eventuele beschadigingen. Lees meer over wanneer u uw banden moet vervangen.

Winterbanden in Nederland

Winterbanden zijn ook prettig als u niet gaat skiën in het buitenland. Veel mensen zien door het gematigde klimaat van Nederland, het nut niet in van speciale banden. Winterbanden geven echter een veel kortere remweg met regenachtig weer. De grip van uw auto neemt ook toe. Belangrijk, want het Nederlandse weer is grillig in de herfst en winter.