APK

APK (Algemene Periodieke Keuring)

Tijdens de APK beoordelen onze keurmeesters of uw auto veilig genoeg is om aan het verkeer deel te nemen. Ook controleren zij of uw auto voldoet aan de milieueisen. De APK is wettelijk verplicht. Daarom ontvangt u van de RDW een melding als uw auto gekeurd moet worden. Op niet-keuren staat een fikse boete. En krijgt u een ongeluk, dan zal uw verzekeraar de schade niet vergoeden. De APK is een momentopname en biedt geen garantie. Regelmatig onderhoud is dan ook van groot belang om veilig en verantwoord te kunnen blijven rijden.

Inhoud APK

Bij de APK controleren wij onder meer de technische staat van uw auto. Denk aan de werking van remmen, banden, schokdempers en wielophanging. Maar ook minder voor de hand liggende zaken nemen wij onder de loep. Zoals de dashboardverlichting, de werking van de ruitensproeiers of de staat van de gordels. Ook meten wij de CO2-uitstoot (benzine) of doen wij een roetmeting (diesel). Zijn er afkeurpunten, dan kunnen wij die bijna altijd meteen voor u verhelpen. Om zeker te weten dat uw auto zonder problemen door de APK komt, kunt u ook een voorkeuring bij ons aanvragen. Neem contact op met onze werkplaats om de mogelijkheden te bespreken.

Wanneer APK aanvragen

Vanaf wanneer en hoe vaak uw auto APK-gekeurd moet worden hangt af van de leeftijd van uw auto en de brandstof waarop u rijdt. Bij auto’s die rijden op diesel of gas is dat voor het eerst na 3 jaar en daarna ieder jaar. Voor auto’s met een benzine- of elektromotor is dat voor het eerst na 4 jaar, dan na 6 jaar, dan na 8 jaar en daarna jaarlijks. U mag uw auto tot 2 maanden van tevoren laten keuren, met behoud van de originele APK-vervaldatum.
Tip: combineer de APK met een onderhoudsbeurt

Combineert u de APK met een onderhoudsbeurt bij Autobedrijf Silder, dan bespaart u niet alleen veel tijd. Maar ook geld. De APK-kosten zijn dan namelijk voor onze rekening. U heeft dan bovendien de zekerheid dat uw auto probleemloos door de APK komt.