Banden wisselen

Banden vervangen

Banden zijn banden, zult u denken. Maar er is wel degelijk verschil tussen de verschillende merken. En natuurlijk tussen zomerbanden, winterbanden en allseason banden. Het profiel, het formaat van de band en de samenstelling van het rubber bepalen hoe lang uw remweg is, hoeveel brandstof u verbruikt en hoeveel grip u heeft. Goede banden zijn daarom van levensbelang.

Bandencontrole

Wettelijk gezien moet de profieldiepte van uw banden minimaal 1,6mm zijn. Maar of dit ook veilig is? Uw grip is dan namelijk ook minimaal. Zeker op nat wegdek. Ook de bandenspanning is van groot belang. Niet alleen voor een veilige wegligging. Maar een goede bandenspanning zorgt ook voor een lager brandstofverbruik. Laat de profieldiepte en bandenspanning van uw banden daarom regelmatig controleren. Wij doen dit graag voor u.

Wanneer banden vervangen

Autobedrijf Silder adviseert u om uw banden te vervangen bij uiterlijk 2mm profieldiepte. Ook beschadigde banden moet u vervangen. Een snee in de zijkant van de band, de wang, kan bijvoorbeeld zorgen voor een klapband. Twijfelt u of uw banden aan vervanging toe zijn? Rij voor een vrijblijvend advies gerust bij ons langs.

Zomerbanden en winterbanden

Veel mensen vinden winterbanden niet zinvol in onze regenachtige winters. Maar winterbanden hebben bij lagere temperaturen en nat wegdek een veel kortere remweg en veel meer grip dan zomerbanden. En mocht er toch een flink pak sneeuw vallen, dan bent u daar op voorbereid. Autobedrijf Silder adviseert daarom iedereen die tussen oktober en maart regelmatig de weg opgaat, winterbanden te laten monteren.