Remmen vervangen

Functie remmen

Remmen bestaan per wiel uit een remklauw, 2 remblokken en een remschijf. De remschrijf draait mee met het wiel. Als u remt, drukt de remklauw de remblokken tegen de remschijf. Door de wrijving van de blokken worden schijf en wiel afgeremd.

Waarom remblokken en remschijven vervangen

Remmen slijten. Hoeveel, dat is afhankelijk van hoe vaak en hoe hard u remt. Remblokken slijten sneller dan remschijven. Versleten remblokken, te dunne remschijven of kromme of gegroefde remschijven: als uw leven u lief is, kunt u ze maar beter op tijd vervangen. Remmen worden altijd per set vervangen, dus bij beide voorwielen of beide achterwielen. Hierdoor blijft de remkracht op de wielen gelijk.

Remmencontrole

Het is lastig om zelf vast te stellen of uw remmen versleten zijn. Veel auto’s hebben dan ook een slijtage-indicator. Maar die zijn niet altijd even betrouwbaar. Bij Autobedrijf Silder weet u wel waar u aan toe bent. Bij iedere onderhoudsbeurt controleren onze specialisten uw remmen. U weet dan zeker of uw remmen vervangen moeten worden. Of dat u kunt wachten tot de volgende onderhoudsbeurt.

Wanneer remschijven en remblokken vervangen

Als remblokken of remschijven te dun worden, moeten ze vervangen worden. Kromme remschijven of gegroefde schijven kunt u beter ook laten vervangen. Remschijven gaan ongeveer 2 keer zo lang mee als remblokken. Laat uw remmen voor de zekerheid regelmatig controleren. En maak tijdig een afspraak met Autobedrijf Silder voor vervanging.