Koppeling vervangen

Functie koppeling

De koppeling koppelt motor en versnellingsbak van uw auto aan elkaar. Dit is nodig om de wielen aan te kunnen drijven. Moet u schakelen, dan is het nodig motor en versnellingsbak te ontkoppelen. Dat doet u door het koppelingspedaal in te trappen. Bij een automaat gaat dit natuurlijk allemaal vanzelf.

Waarom koppeling vervangen

De onderdelen van een koppeling slijten. Zeker als u veel schakelt of regelmatig rijdt met caravan of aanhanger. Hoewel niet alle onderdelen van een koppeling evenveel of even snel slijten, wordt de koppeling meestal wel in zijn geheel vervangen. Het is namelijk een tijdrovende en kostbare klus, waarbij de hele versnellingsbak, of zelfs het complete motorblok, uit de auto gehaald moet worden. Dan is het wel zo verstandig om meteen alle onderdelen te vervangen. Vaak is ook het vliegwiel aan vervanging toe, die kan dan meteen worden meegenomen.

Wanneer koppeling vervangen

Een koppeling moet zo’n 200.000 tot 300.000km meegaan. Afhankelijk natuurlijk van uw rijstijl en de rijomstandigheden. De specialisten van Koops Auto vertellen u graag of uw koppeling inderdaad aan vervanging toe is.